Stresspunten honden

STRESSPUNTEN BIJ HONDEN

Elk lichaam (mens, hond, paard, eekhoorn of walvis) bezit een heel deel triggerpunten, ook genaamd stresspunten. Deze punten zijn de bron van pijn in gewrichten, die dan vaak wordt aanzien voor bijvoorbeeld artritis of tendinitis. Ze veroorzaken nog veel andere verschillende soorten pijn waaronder:

- hoofdpijn
- nek- en kaakpijn
- pijn in de onderrug
- carpaaltunnelsyndroom
- algemene gewrichtspijnen
- duizeligheid
- oorpijn
- sinusitis
- misselijkheid
- maagzuur
- gevoelloosheid in ledematen
- ...

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen.
De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering te zien geven.


Jouw instructeur


Evy Macquoy
Evy Macquoy

EVY MACQUOY

Evy Macquoy (1979) is de oprichtster en bezielster van Equina. Op jonge leeftijd werd haar interesse gewekt voor de paardensport en ondertussen is ze meer dan 20 jaar amazone, met een specialisatie in de springsport. In 2003 begon ze zich te verdiepen in paarden- en honden shiatsu, een geavanceerde massagetechniek om dieren op een natuurlijke manier naar meer levenskwaliteit te begeleiden. Ondertussen heeft ze in dit domein een zeer ruime expertise opgebouwd en hebben duizenden paarden en honden haar behandeling genoten. Ook internationale topsportpaarden behoren tot het cliënteel.


Veel Gestelde Vragen


Wanneer start en eindigt de cursus?
Dat kies je volledig zelf! De opleiding blijft volledig open staan voor jou, je kan dus starten wanneer je wil en volledig op je eigen tempo leren. De cursus blijft ook toegankelijk, dus je kan zo vaak herbekijken als je wil!
Kan ik hierna meteen starten in de praktijk?
Jazeker! De training is heel praktijkgericht! Je kan het meteen nadien (of zelfs tegelijkertijd) toepassen op je hond.
Is dit een losstaande cursus?
Je kan dit volgen als losstaande cursus, of samen met bijvoorbeeld anatomie, cranio,... Je bouwt je pakket dus helemaal op hoe je het zelf wil!
Kan ik deze cursus ook live volgen?
Absoluut!! Bekijk zeker onze pagina www.equina.be, waar je alle opleidingen op terugvindt. De module Stresspunten komt aan bod tijdens de vierdaagse Touch For Dogs opleiding.

Start Vandaag!