EVY MACQUOY

Evy Macquoy (1979) is de oprichtster en bezielster van Equina. Op jonge leeftijd werd haar interesse gewekt voor de paardensport en ondertussen is ze meer dan 20 jaar amazone, met een specialisatie in de springsport. In 2003 begon begon ze zich te verdiepen in paarden- en honden shiatsu, een geavanceerde massagetechniek om dieren op een natuurlijke manier naar meer levenskwaliteit te begeleiden. Ondertussen heeft ze in dit domein een zeer ruime expertise opgebouwd en hebben duizenden paarden en honden haar behandeling genoten. Ook internationale topsportpaarden behoren tot het cliënteel.

Vandaag draagt ze met Equina de opgebouwde kennis over aan andere mensen. In het gezellige opleidingscentrum worden maandelijks mensen opgeleid om zelf bepaalde behandelingen te kunnen uitvoeren. Via de Equina Online Academy worden deze opleidingen ook online aangeboden. Evy ontwikkelde daarnaast ook specifieke, natuurlijke paardenvoeding. Met deze innovatieve en complete aanpak maakt Equina werkelijk het verschil in de honden- en paardenwereld, tenminste, dat zeggen haar klanten…

Equina verwijst naar: paarden (Equus), evenwicht (Equilibre), gevoel (EQ) en zelfs het royale, omdat je het uitspreekt als ‘E-Queen-a’. Ik hecht vooral veel belang aan energie, evenwicht en kracht. Als je de energie in je lichaam mooi in balans kan brengen, puur je daar kracht uit. De Oosterse filosofie van yin en yang zie je ook in het logo waarbij het paard en de hond mooi in elkaar passen.

ONZE MISSIE

Als liefhebber, eigenaar of professionele coach van een paard of hond wil je maar één ding en dat is een gezond en gelukkig dier. Om dat te bereiken dien je in veel gevallen beroep te doen op verschillende externe partijen die hiertoe kunnen bijdragen. Door onze complete aanpak willen wij de levenskwaliteit voor mens en dier aanzienlijk verhogen.

In onze motiverende opleidingen leer je praktische technieken aan waarmee je op korte termijn zelf aan de slag kan. De spontane aanpak van onze experts in combinatie met hun passie voor het vak maken echt het verschil.

Wij helpen je ook graag met specifieke voeding die actief bijdraagt aan een betere gezondheid voor paarden en honden. Mocht jouw dier toch ziek worden, dan dragen onze natuurlijke supplementen zonder twijfel bij tot een snel en efficiënt herstelproces.

Voor de dagelijkse zorgen kan je gebruik maken van ons uitgebreid assortiment verzorgingsproducten.

Kortom, wij maken er onze missie van om liefhebbers, eigenaars en professionele coaches van paarden en honden op te leiden zodat ze hun dieren op een natuurlijke manier kunnen begeleiden naar meer levenskwaliteit.